وي افزود: دارالفنون با اين وسعت ميتواند کاربريهاي مختلفي همچون موزه تاريخ تهران و موزه علوم تبديل شود. ضمن آنکه مکان مناسبي براي برگزاري کارگاههاي آموزشي و سمينارهاي بينالمللي خواهد بود.
بقايي با بيان اينکه بايد پروژه مرمت دارالفنون به صورت يک پروژه ملي کار خود را شروع کند، خاطرنشان کرد: معاونت ميراث فرهنگي بايد برنامهريزيها و طرحهاي مرمتي خود را در قالب يک پروژه ملي شروع کند و بعد از اجراي فاز اول و دوم ميتوان ادامه اين پروژه را به سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران واگذار کرد.
همکاري نهادهايي همچون آموزش و پرورش و شهرداري در مرمت اين پروژه بزرگ نکته ديگري بود که قائم مقام سازمان به آن اشاره کرد و گفت: با توجه به اينکه سازمان نوسازي مدارس کشور 700 ميليون تومان به ساماندهي و مقاومسازي دارالفنون اختصاص داده است، معاونت ميراث فرهنگي بايد طرحهاي مرمتي خود را آماده کند. ضمن آنکه سازمان ميراث فرهنگي نيز مبلغ 100 ميليون تومان اعتبار براي مرمت اين مدرسه اختصاص داده است و اين اعتبار براي شروع کار اين پروژه مناسب است.
وي ادامه داد: انجام اين پروژه بايد به صورت مشترک باشد و بخشهاي نرمافزاري آن را سازمان و سختافزاري آن را آموزش و پرورش انجام دهد.
بقايي در پاسخ به پرسش خبرنگار ميراث آريا مبني بر واگذاري اين مدرسه تاريخي به سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خاطرنشان کرد:در درجه اول مرمت و بازسازي اين مدرسه و حفظ هويت تاريخي آن مهم است. اينکه در اختيار سازمان باشد يا آموزش و پرورش فرقي نميکند، حتي ميتوان اين مدرسه را به صورت هيأت امنايي هم اداره کرد.
وي درباره زمان برگزاري جلسه مشترک با آموزش و پرورش تصريح کرد: بايد هماهنگيهاي لازم صورت بگيرد و احتمالا تا پايان آذر ماه کميته ويژهاي را با حضور نمايندگان سازمان ، وزارت آموزش و پرورش و شهرداري برگزار خواهد شد.
خاطرنشان ميشود که در اين ديدار\" فريبرز دولتآبادي\" معاون ميراث فرهنگي سازمان، \"رضا موسوي\" مدير کل روابط عمومي سازمان، \"کاظم مجردي\" معاون ميراث فرهنگي سازمان استان تهران و \"همايون اميني \"کارشناس فني استان حضور داشتند.
به گزارش CHTN، دارالفنون يکي از کهنترين بنيادهاي آموزشي نوين ايران است که به کوشش اميرکبير بنيانگذاري شد.
سنگ بناي مدرسه دارالفنون در سال 1266 ه.ق مطابق با سال 1229 ش، به دستور اميرکبير در شمال شرقي ارک سلطنتي گذاشته شد.
بنا بر اين گزارش، در روز يکشنبه 25 ربيع الاول سال 1268 قمري مطابق با نهم دي ماه سال 1231 کار آموزشي اين بنياد يعني سيزده روز پيش از کشته شدن آن مرد بزرگ با هفت نفر آموزگار اتريشي و چند مترجم، که از ميان دانشآموختههاي فرستاده شده به فرانسه برگزيده شده بودند، آغاز شد. دانشآموختههاي دارالفنون، در دگرگون کردن چهره بازمانده از تمدن ايران، گسترش دانش در ايران و همچنين در انقلاب مشروطه، نقش چشمگيري داشتند.
اين مدرسه تا انقلاب مشروطه به منزله خانه دانش بود که در آن همه دانش ها را مي آموختند،طب، نقاشي، نظام ،فيزيک،شيمي، داروسازي،حقوق ،سياست و ...در فاصله سالهاي 1310-1308 شمسي بناي دارالفنون پس از هشتاد سال به وسيله نيکلاي نيويچ مارکف - مهندس روسي- بازسازي شد.
مارکف دارالفنون را بر اساس تلفيقي از معماري عصر هخامنشي و صفوي بازسازي کرد و به جز چند بخش محدود مانند حياط و آب نما و ايوان حياط شمالي، مابقي بخش ها را تغيير داد.
سردر زيباي دارالفنون را لرزاده – معمار معروف – پديد آورده و خط چشمنواز بالاي آن از عبدالحميد ملکالکلامي ملقب به اميرالکتاب است. دارالفنون در آغاز از چنان منزلتي برخوردار بود که رضاقليخان هدايت – مولف مجمعالفصحاء، رياضالعارفين و انجمنآراي ناصري – به رياست آن برگزيده شد و به اين منظور، از شيراز به تهران کوچ کرد.
اين گزارش حاکيست ؛پس از انقلاب به مرکز تربيت معلم تبديل شد، مدتي هم مرکز آموزش عالي ضمن خدمت فرهنگيان وزارت آموزش و پرورش بود. در تاريخ 25/4/1367 اين بناي تاريخي به شماره 1748 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد.
115/
انتهای پیام/